OLD WEYDELAND – 16 MĚSÍCŮ RADOSTI V KAŽDÉM SOUSTU

Nedosahuje slávy a věhlasu svého slavnějšího bratříčka, přesto za ním v chuti nikterak nezaostává. Old Weydeland je 16 měsíců vyzrálá gouda, silné a plné chuti s krystalkami soli, která se rodí a zraje v holandské provincii Utrecht, v oblasti zvané Krimpenerwaard, v poldru, jenž se od pradávna jmenuje Weylandt. Odtud tedy název Old Weydeland.

Bochníky sýra zrají zcela přírodním způsobem, po celou dobu zrající periody na smrkových deskách, při stálé teplotě a vlhkosti vzduchu. Na konci procesu zrání procházejí důkladnou kontrolou a jen ty nejlepší si zaslouží být potaženy černou barvou a označeny etiketou s názvem Old Weydeland.

Starodávný padací most, který je vyobrazen na etiketě každého koláče sýra je skutečným mostem v Holandském městě Woerden, po kterém se můžete reálně projít. Anebo po něm přejet autem z jednoho břehu řeky Oude Rijn na druhý. Jen to není zdarma, z kapsy musíte vytáhnout 50 centů.

Martin Jurena

jednatel společnosti

info@syrybabice.cz

+420 777 755 810

Prodejna Babice:

Babice 294, 687 03

Babice u Uherského Hradiště

+420 774 742 609

Prodejna Veselí nad Moravou:

Chaloupky 140, 698 01

Veselí nad Moravou

+420 773 957 614

Jakékoli užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií, je bez souhlasu majitele Sýry Babice, s.r.o. zakázáno.